Strona główna » Obiad

Szparagi z soczewicą

Szparagi z soczewicą 3 porcje SKŁADNIKI 150 g zielonej soczewicy Ecolicious 10 szt szparag 6-8 szt suszonych pomidorów w zalewie 1 czosnek 1/2 cytryna woda   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Soczewicę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu Podczas gotowania soczewicy dodajemy do niej wyciśnięty ząbek czosnku, pokrojone suszone pomidory zalewę z pomidorów oraz sok wyciśnięty z 1/2 …

Read more
bobofrut_z_kasza_owsiana

Bobofrut z kaszą owsianą 4 porcje SKŁADNIKI 100 g kaszy owsianej Ecolicious 1 duża marchewka 1 duże jabłko obrane bez pestek 1/4 główki kapusty czerwonej mieszanka ziaren sezam, słonecznik 4 łyżki oleju rzepakowego sok z jednej cytryny 1 łyżka octu jabłkowego 6% świeżo mielony pieprz świeżo mielone zioła suszone opcjonalnie łyżeczka cukru brązowego   SPOSÓB …

Read more
gulasz_bananowy_z_jaglanka

Gulasz bananowy z jaglanką 3-4 porcje SKŁADNIKI 200 g kaszy jaglanej Ecolicious 3 banany 2 piersi z kurczaka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula sól, pieprz papryka ostra 1 szklanka prawdziwego rosołu 1 łyżka curry   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kasze gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. …

Read more
ciecierzyca_lunchbox

Lunchbox z cieciorką   SKŁADNIKI 100 g ciecierzycy Biolicious 300 g polędwiczek lub filety z kurczaka 150 g makaronu razowego 300 g mieszanki sałat ulubione przyprawy oliwa z oliwek   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciecierzyce przygotować jak podano na opakowaniu Kurczaka przyprawić wg potrzeb w porcji po 100 g. Następnie gotować go na parze lub grillować Makaron …

Read more
zupa_kuskus

Zupa kuskus

ZUPA KUSKUS 2-3 porcje SKŁADNIKI 50 g kuskus Ecolicious 250 ml wody 500 g świeżych ogórków ze skórką 10 cm. kawałek pora ( biała część) 3 gałązki mięty sól, pieprz 1 łyżka masła   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ogórki oraz por umyć i pokroić w plastry Zagotować wodę, dodać warzywa i gotować 20 minut na małym gazie …

Read more
salatka_jeczmienna_z_bobem

SAŁATKA JĘCZMIENNA Z BOBEM 3-4 porcje SKŁADNIKI 200 g kaszy jęczmiennej Ecolicious 250 g bobu 1/2 pęczka koperku 100 g pestek dyni sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej rzepakowy   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszę gotujemy jak w opisie na opakowaniu Bób gotujemy do miękkości. Obieramy cebulę, siekamy czosnek i …

Read more
pesto-lniane

Pesto lniane

PESTO LNIANE   SKŁADNIKI 50 g siemienia lnianego Biolicious 2 ząbki czosnku 150 g świeżego szpinaku  1 łyżeczka soli gruboziarnistej z magnezem 150 g makaronu razowego   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Siemię lniane wraz z solą mielimy, dodajemy ząbki czosnku i znowu mielimy Szpinak myjemy, odsączamy z wody i wrzucamy aby zmiksować Mielimy do połączenia wszystkich składników Makaron …

Read more