SAŁATKA JĘCZMIENNA Z BOBEM

3-4 porcje

SKŁADNIKI
  • 200 g kaszy jęczmiennej Ecolicious
  • 250 g bobu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 100 g pestek dyni
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Kaszę gotujemy jak w opisie na opakowaniu
  2. Bób gotujemy do miękkości. Obieramy cebulę, siekamy czosnek i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju
  3. Pestki dyni prażymy krótko na suchej patelni
  4. Łączymy kaszę, bób, cebulę z czosnkiem, prażone pestki dyni
  5. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny