RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ
4-6 porcji
SKŁADNIKI
- 300 g kaszy gryczanej prażonej Ecolicious
- 1 duży ziemniak obrany
- 2 jajka
- 50 g mąki gryczanej
- 1 por pokrojony w drobną kostkę
- 1 ząbek czosnku
- 60 g oleju rzepakowego
- sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kasze przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Ścieramy ziemniaka na grubej tarce oraz rozgniatamy ząbek czosnku
- Do ugotowanej kaszy dodajemy jajka, ziemniaka, mąkę, czosnek, por, dodajemy sól i pieprz oraz dobrze mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy racuchy
- Upieczone racuchy wyciągamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym
- Wkładamy blachę do piekarnika na 5 min w temp. 180 C