Gulasz bananowy z jaglanką

3-4 porcje

SKŁADNIKI
  • 200 g kaszy jaglanej Ecolicious
  • 3 banany
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • papryka ostra
  • 1 szklanka prawdziwego rosołu
  • 1 łyżka curry

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Kasze gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
  2. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Pierś kroimy w kostkę i przyprawiamy pieprzem solą oraz papryką.
  3. Pierś wrzucamy na patelnię do cebuli i ponownie smażymy całość na gotowo. Do cebuli i mięsa wlewamy szklankę bulionu i gotujemy przez kilka minut.
  4. Na patelni podsmażamy banany pokrojone w kostkę aż nieco się rozpuszczą. Do bananów dodajemy przecier pomidorowy, curry i mieszamy.
  5. Pierś z cebulą mieszamy z sosem bananowo-pomidorowym i przyprawiamy. Kasze podajemy polaną gulaszem.