Gulasz bananowy z jaglanką
3-4 porcje
SKŁADNIKI
- 200 g kaszy jaglanej Ecolicious
- 3 banany
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- sól, pieprz
- papryka ostra
- 1 szklanka prawdziwego rosołu
- 1 łyżka curry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kasze gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
- Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Pierś kroimy w kostkę i przyprawiamy pieprzem solą oraz papryką.
- Pierś wrzucamy na patelnię do cebuli i ponownie smażymy całość na gotowo. Do cebuli i mięsa wlewamy szklankę bulionu i gotujemy przez kilka minut.
- Na patelni podsmażamy banany pokrojone w kostkę aż nieco się rozpuszczą. Do bananów dodajemy przecier pomidorowy, curry i mieszamy.
- Pierś z cebulą mieszamy z sosem bananowo-pomidorowym i przyprawiamy. Kasze podajemy polaną gulaszem.